Szomszédolás a Kapos völgyében projekt bemutató

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: BATÉ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA

KONZORCIUMI TAGOK: BÜSSÜ-, FONÓ, GÖLLE, KAZSOK, KISGYALÁN ÉS TASZÁR TELEPÜLÉSEK ÖNKORMÁNYZATA

 

A PROJEKT CÍME: Szomszédolás a Kapos Völgyében

 

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 57.500.000 FT A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%

 

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A Kapos Völgyében található Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával pályázatot nyert „A helyi identitás és kohézió erősítése” tárgyában.

 

Az Európai Unió finanszírozásában, e projekt célja a helyi erőforrásokra alapozott, a térség adottságaihoz alkalmazkodni képes közösségi kezdeményező- és cselekvőképesség fejlesztésének megteremtése, egészséges, sokszínű, az erőforrásokat felelősen és tudatosan használó társadalom kialakítása.

 

A helyi identitás kialakításához és fenntartásához olyan közös programok megvalósításait terveztük, amelyek a kollektivitást, az összetartozást erősítik, közelebb hozzák egymáshoz a település lakóit, hiszen a közös élmények szerzése az első lépcső egy valódi közösség létrehozásához. A személyes ismeretségek, barátságok kialakítása a lakosság között erős kötelékeket hoznak létre, melyek a közösséghez tartozás érzését növelik, és a jövőben is alapjául szolgálnak a közös cselekvésnek. E szükségletekre történő válaszadás pozitívan befolyásolja a települések erejét, hozzájárulva, hogy a térség meghatározó centrumává váljanak.

 

Mindezek mentén tervezte meg projektjét Baté Község Önkormányzata konzorciumi együttműködésben Büssü, Fonó, Gölle, Kazsok, Kisgyalán és Taszár települések önkormányzatával.

 

A közösségfejlesztési folyamat földrajzi területe, célterülete a konzorciumban lévő települések, amelyek lélekszáma 4767 fő.

 

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2022. 06. 30.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-5.3.1-16-SO1-2017-00001